Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μια πρώην Miss Universe βρήκε παρηγοριά μόνο στην Ορθόδοξη πίστη

"Πάντα χορηγεῖ τό Πνεῦμα τό Ἅγιον, βρύει προφητείας, ἱερέας τελειοῖ, ἀγραμμάτους σοφίαν ἐδίδαξε, ἁλιεῖς θεολόγους ἀνέδειξε, ὅλον συγκροτεῖ τόν θεσμόν τῆς Ἐκκλησίας..."

Από το ιδιαίτερα ευαίσθητο - ανθρώπινο Ιστολόγιο "Ορθόδοξη Γυναίκα" ημέρα του Αγίου Πνεύματος, αναδημοσιεύω την περίπτωση μιας γυναίκας που την άγγιξε η χάρη Του και την οδήγησε στην Αλήθεια:

Ένα γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο στη Ρωσία και πρώην Miss Universe πιστεύει ότι μόνο η ορθόδοξη πίστη τη βοήθησε στη ζωή της και της έφερε παρηγοριά.

"Όταν ήμουν πιο νέα δοκίμασα διάφορες θρησκείες,αλλά μόνο στην Ορθοδοξία βρήκα αληθινή πνευματική βοήθεια''δήλωσε η Οξάνα Φιοντόροβα.
Εντούτοις ο δρόμος προς την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ήταν εύκολος.Σύμφωνα με την Οξάνα:''έκανα πολλά λάθη,αλλά η καρδιά μου πάντα έψαχνε την Αλήθεια''φτάνοντας έτσι στην Ορθοδοξία.

Η Οξάνα είναι πεπεισμένη ότι η Ορθόδοξη πίστη και πνευματικότητα κάνουν τους Ρώσους δυνατούς και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά.
''Όταν ένας άνθρωπος είναι με το Θεό δεν έχει τι να φοβηθεί.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος μόνο ο δρόμος του Θεού''
Η Οξάνα επίσης ενθαρρύνει τους πιστούς να είναι έτοιμοι για δοκιμασίες και να έχουν την πνευματική δύναμη να μην εγκαταλείψουν το δρόμο που διάλεψαν
μετάφραση- επιμέλεια:www.orthodoxigynaika.blogspot.com




Γ'  Γ/σίου Μαθ.3 - Η Πεντηκοστή: Μέσα στην Εκκλησία με την δράση του Αγίου Πνεύματος συντελείται η ενότητα, ο αγιασμός και η μεταμόρφωση των ανθρώπων. Μαθαίνουν ν'  αλλάζουν τον εαυτό τους, να αγαπούν  και να θυσιάζονται για τους συνανθρώπους τους,  Να βλέπουν σε όλο τον κόσμο τη δημιουργία του Θεού" (Σχολικό βιβλίο σελ.16 - Υπογραμμίζω και θυμάμαι)


Ανατρέξτε και στη δημοσίευση της 5ης Ιουνίου 2011 με τίτλο :

"Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί"


ΕΡΓΑΣΙΑ:
  1. Μπορείτε να αναγνωρίσετε στις δυο περιπτώσεις τη μεταμορφωτική χάρη του Αγίου Πνεύματος;  
  2. Συσχετίστε τις δυο περιπτώσεις με το παραπάνω κείμενο από το σχ. βιβλίο. (Υπογραμμίζω και θυμάμαι) 
  3. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο και άλλες σύγχρονες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι "μεταμορφώθηκαν" με τη χάρη του Αγ. Πνεύματος και "βλέπουν σε όλο το κόσμο τη δημιουργία του Θεού" - και παρουσιάστε τες στην τάξη (διαδραστικός πίνακας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: