Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Β΄ Μέρος - Μικρό οδοιπορικό στις παρυφές του Άθωνα


5 Αυγούστου πρωί,  το οδοιπορικό στις παρυφές του Άθωνα συνεχίζεται με προορισμό τη σκήτη των Καυσοκαλυβίων, ο δρόμος μακρύς δύσβατος αλλά συνάμα ευλογημένος. Πρώτη στάση στο ρουμάνικο –τη σκήτη του τιμίου Προδρόμου,  ευλογία και για το διψασμένο σώμα το τσίπουρο, το νεράκι στο αρχονταρίκι της Σκήτης.





 Μετά από μια εξαντλητική διαδρομή φθάνουμε στην σπηλιά του αγίου Νείλου. Το ασκηταρειό του αετοφωλιά, η άγρια θέα μαγεία, σε κάθε βήμα σου ενώπιος ενωπίω με το ζωντανό Θεό.




Μετά από μια από μια στάση στην φιλόξενη καλύβη του πατέρα Ευθυμίου, φθάνουμε στην ιστορική σκήτη των Καυσοκαλυβίων και στο φιλόξενο Κυριακό. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας βρίσκουμε πνευματική ανάπαυση στην καλύβη του πατρός Νείλου, συνεπαρμένοι από τη μοναδική θέα  του αφρισμένου Αιγαίου πελάγους .
 Προσκυνώντας αργότερα και στην σπηλιά του οσίου Ακακίου στην  ἱερά Σκήτη Ἁγίας Τριάδος τῶν Καυσοκαλυβίων  νοιώθουμε και εμείς μέρος του αγώνα τόσων και τόσων ερημιτών που ασκήτευσαν και πότισαν με τον άγιο ιδρώτα τους τούτα τα χώματα και με την ευλογία του γέροντα της σκήτης πατέρα Παταπίου, επιστρέφουμε στο Κυριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: