Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Το καλό να λέγεται..."


Η Εκκλησία και οι Γιατροί σε «Αποστολή» στα νησιά μας 

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό υγείας της “Αποστολής” και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε Χάλκη, Σύμη, Νίσυρο και Καστελόριζο.

Με το μήνυμα «Δεν είστε πια μόνοι. Είμαστε και εμείς κοντά σας» από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης και της Ελλάδας, το ακριτικό Καστελόριζο και την ανακοίνωση της ίδρυσης Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο , ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση του Οδοιπορικού Υγείας που ξεκίνησαν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών νησιών.
Σε ένα ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας, οι δύο φορείς, μετά την ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για ανασφάλιστους πολίτες, στηρίζουν τους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υιοθετούν τα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών νησιωτικών περιοχών, καταγράφουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συνάμα οικοδομούν μία γέφυρα αλληλεγγύης για τη στήριξη των ανθρώπων που νιώθουν να ζουν σε μια ξεχασμένη Ελλάδα.

περισσότερα εδώ

Αναδημοσίευση:  www.hamomilaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: