Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Θαύμα της Παναγίας σε Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία στις Η.Π.Α. - Dogma.gr

Για θαύμα της Παναγίας στις Η.Π.Α. κάνει λόγο το NBC [BINTEO]

ΚείμενοDogma NewsdeskΦωτογραφίεςNBC
Για θαύμα της Παναγίας κάνουν λόγο Ουκρανοί Ορθόδοξοι που ζουν στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα τον Ναό τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC παρά το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος της οροφής καταστράφηκε και η ένταση της φωτιάς ήταν τέτοια που δεν περίμεναν παρά μόνο ολοκληρωτική καταστροφή, οι εικόνες του Ναού δεν υπέστησαν ζημιές.




Εκεί μάλιστα που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι στην εικόνα της Παναγίας Προστασίας (η εικόνα στα αριστερά της φωτογραφίας) η οποία θεωρείται προστάτιδα του ουκρανικού λαού και η οποία παρέμεινε ανέπαφη.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στο ρεπορτάζ του περνά σε δεύτερη μοίρα το θέμα της πυρκαγιάς και δίνει όλη του τη βαρύτητα στο θαύμα για το οποίο μιλούν οι κάτοικοι.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι το γεγονός πως στο σημείο έσπευσαν 125 πυροσβέστες με 33 οχήματα. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: